You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to view our website properly.

This project is no longer being advertised.

If you would like more information, please register your interest below

Allegra

Development location

1538-1540 High Street, Glen Iris, Victoria 3146

View map

Taking residence within a calmer pocket of High Street, Allegra benefits from all the luxuries of Glen Iris living, while maintaining its stature as a private sanctuary. Apartments are the considered result of brilliantly composed floorplans, crafted with an opulent suite of high-end finishes – selected to be the best. Conceived by residential masters Ewert Leaf, Allegra is a project focused on the intricate details of design, for it is these precise details that transform a space into a home. With impressive access to all the glories of not only Glen Iris, but Malvern, Armadale and more broadly, the brilliant south-east, Allegra is where home is not merely a place, but a feeling.

Allegra was conceived to address design’s most pressing issue – to stay timeless and relevant in a world where style and taste constantly changes. The collective of residential experts at Ewert Leaf head both the architectural and interior design of Allegra — an advantageous decision that has resulted in the highest level of aesthetic cohesion.

A lively façade established on the idea of organised asymmetry defines the project. The composition of seven modular yet discrete elements of varied proportions unite to create a sophisticated yet forward-thinking building, all while allowing a generous amount of natural light in, being a north-facing project.

The site’s existing trees will be preserved as part of the design process, elevated by a palette of plants chosen by the renowned John Patrick and his team of landscape architects to complement Glen Iris’ rich vegetation.

Allegra is conceived to appeal to tastes both traditional and modern, delivering impeccable residences that are designed to be truly future-proof. The linear details that are integral to Allegra’s façade make their way into the interiors, a result achieved from having the one design firm responsible for crafting the entire project.

Elegant, minimal and “no fuss”, Allegra’s homes are positioned as sophisticated and well-equipped bases that still allow future residents to furbish according to their own desires. An open plan kitchen and living area is the core of the home, encouraging interaction among occupants through the additions of seating at the kitchen island bench and a fireplace in the living area where residents and guests can gather and enjoy a warm and inviting ambience. Living areas are settings of relaxation and practicality, with custom-designed storage units allowing residents to pack away their prized possessions.

Features include:

  • Classic yet charismatic, floor-to-ceiling grey terrazzo tiling sets the tone in Allegra’s bathroom settings
  • Custom-made joinery allows for ample storage throughout the apartments, including the extensive pantry storage in the kitchen to the overhead cupboards in the living room
  • Traditionally elegant chevron flooring sets the foundation for the apartments, using the Otto range from esteemed and longstanding timber supplier, George Fethers.
  • Ewert Leaf has employed marble to feature in the kitchen, notably making up the vast island bench, as well as bathroom benchtops. 

Highly considered lighting makes its way throughout the entirety of the homes but is notably found in the kitchen’s gallery-style track lighting. With customisation being a key principle of the homes, lights are magnetically connected to the track and therefore adjustable, to suit the lighting preferences of residents.

The recreational heart of Malvern, Central Park is a common meeting point for families, longtime friends and hopeful sporting teams with premierships in their peripherals. An expansive 19 acres make up the grounds, comprising of stunningly arranged native vegetation and generous walking tracks for walkers, runners, and canine friends alike.

Read lessmore

Location